Oogmeting

EEN OOGMETING

Met een oogmeting controleren we nauwkeurig hoe goed uw zicht is. Een oogmeting is eigenlijk een visus test. Hierbij worden verschillende dingen gemeten. Zo kijken we hoe scherp u ziet en bepalen we uw eventuele brilsterkte. Dit doen we door gebruik te maken van de nieuwste technieken.

Innovatieve oogmeting
Eerst worden uw ogen gemeten met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. Bij deze volautomatische meting worden uiterst nauwkeurig meer dan 7.000 punten gemeten. In tegenstelling tot traditionele meetapparatuur legt de DNEye® Scanner niet alleen de standaardwaarden voor myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) en astigmatisme (onregelmatige kromming van het hoornvlies) vast maar nog veel meer, zoals de reactie van uw pupillen overdag en 's avonds en de bijbehorende veranderingen in uw gezichtsvermogen. Op deze manier kunnen ook individuele afwijkingen vastgesteld worden die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een verminderde contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering.

3D-video oogmeting
Bij de productie van brillenglazen op maat speelt de pasvorm van de bril op het gezicht een beslissende rol. Met de ImpressionIST®, het 3D-video centreersysteem van Rodenstock, worden de gegevens verzameld die hiervoor van belang zijn.
U kijkt gewoon in de spiegel van de ImpressionIST®. Met twee camera’s worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met behulp van deze beelden worden in combinatie met het door u gekozen montuur parameters van uw gezicht nauwkeurig gemeten, zoals de afstand tussen uw pupillen en hun diameter.

Benieuwd naar de kwaliteit van uw ogen?

Maatwerk tot in de perfectie

Wij sturen de meetresultaten samen met uw bestelling en de restresultaten van de ‘normale’ oogtest naar Rodenstock. En nu komt het echte ‘geheim’ van de geavanceerde productietechnologie: de berekening van de voor u optimale brillenglazen die op elk gezichtspunt perfect afgestemd zijn op uw ogen. Het resultaat zijn de nauwkeurigste brillenglazen die Rodenstock ooit gemaakt heeft. Hiermee kunt u uw gezichtsvermogen eindelijk ten volle benutten. Het verschil met een standaardbril zult u meteen merken.